Η ψυχική υγεία περιλαμβάνει στην ομπρέλα της τη σεξουαλική υγεία, την πραγματική διάθεση να εμπλακεί το άτομο σε μια ερωτική επαφή, την ικανότητα να διεγερθεί και να διατηρήσει τη διέγερσή του κατά τη διάρκεια αυτής αλλά και να ολοκληρώσει, βιώνοντας την ηδονική κορύφωση και την απόλαυση που η ερωτική επαφή μπορεί να προσφέρει.

Τόσο ο άνδρας όσο και η γυναίκα, στην πορεία της ενεργής σεξουαλικής τους ζωής, ενδέχεται να έλθουν αντιμέτωποι με ένα σεξουαλικό πρόβλημα που μπορεί να δημιουργήσει άγχος, φόβο και διάθεση αποφυγής κάθε ερωτικής εμπλοκής.

Τα πιο συχνά σεξουαλικά προβλήματα που ένας άνδρας φέρει στο γραφείο του ειδικού σεξουαλικής υγείας είναι:

Η στυτική δυσλειτουργία.
Η πρόωρη εκσπερμάτιση.
Η καθυστερημένη/ ανεσταλμένη εκσπερμάτιση.
Η μειωμένη ερωτική επιθυμία.
Ο καταναγκαστικός αυνανισμός.

Αντίστοιχα, τα πιο συχνά σεξουαλικά προβλήματα που μία γυναίκα φέρει στο γραφείο του ειδικού σεξουαλικής υγείας είναι:

Η έλλειψη ερωτικής επιθυμίας.
Η αδυναμία οργασμικής κορύφωσης.
Ο πόνος κατά την ερωτική επαφή.

Αξίζει να θυμάστε πώς κάθε σεξουαλική δυλειτουργία έχει λύση αρκεί το άτομο ή/και το ζευγάρι να την διεκδικήσει! Με την υποστήριξη και καθοδήγηση του ειδικού σεξουαλικής υγείας, γίνεται μια προσεκτική αξιολόγηση του προβλήματος, εντοπίζονται τα αίτια της εμφάνισης αυτού και ακολουθούνται συγκεκριμένες τεχνικές και παρεμβάσεις προς σταδιακή εξομάλυνση και τελική επίλυση του προβλήματος. Η κλινική μου εμπειρία έχει δείξει ξεκάθαρα πώς τα σεξουαλικά προβλήματα που δεν επικοινωνούνται και δεν δουλεύονται μετατρέπονται σε εμπόδια προς την ξενοιασιά, την ολοκλήρωση και την ευτυχία του ατόμου και του ζευγαριού. Μην εγκλωβίζεστε σε αυτά!