Άννα Βαΐτση

Η Άννα Βαΐτση είναι απόφοιτη του Τμήματος Ψυχολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και είναι κάτοχος άδειας ασκήσεως επαγγέλματος με Αρ.Πρωτ.: 5451.

Ειδικεύτηκε, σε μεταπτυχιακό επίπεδο, στην Κλινική Ψυχολογία (MSc in Clinical Psychology) στο Utrecht University της Ολλανδίας και εν συνεχεία βρίσκεται σε διαδικασία εκπαίδευσης στη Γνωσιακή Συμπεριφοριστική Θεραπεία (CBT) στο Ινστιτούτο Έρευνας και Θεραπείας της Συμπεριφοράς (ΙΕΘΣ), σε τετραετές πρόγραμμα σπουδών, σύμφωνο με τα πρότυπα της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Γνωσιακών Συμπεριφοριστικών Ψυχοθεραπειών (European Association for Behavioural and Cognitive Therapies – EABCT).

Έχει παρακολουθήσει μετεκπαιδευτικά προγράμματα στην Κλινική Ψυχοπαθολογία από το Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Ψυχικής Υγιεινής (Ε.Π.Ι.Ψ.Υ) σε συνεργασία με την Α’ Πανεπιστημιακή Ψυχιατρική Κλινική του Αιγινητείου Νοσοκομείου.

Επιπρόσθετα, με σκοπό την εκβάθυνση των γνώσεων της, έλαβε ολοκληρωμένη βασική εκπαίδευση στη Θεραπεία Αποδοχής και Δέσμευσης (ACT), που παρέχεται από την Εταιρεία Γνωσιακών και Συμπεριφοριστικών Σπουδών (ΕΓΣΣ).

Μέσω της εργασιακής της εμπειρίας έχει συνεργαστεί με μεγάλο αριθμό θεραπευόμενων στην αντιμετώπιση ψυχικών διαταραχών όπως οι αγχώδεις διαταραχές, η κατάθλιψη, οι κρίσεις πανικού, οι φοβίες, το μετατραυματικό στρες (PTSD) και οι διαταραχές προσωπικότητας. Λαμβάνει συστηματική ατομική και ομαδική εποπτεία με σκοπό την αποτελεσματική εφαρμογή και τη διασφάλιση των υπηρεσιών της στο θεραπευτικό πλαίσιο.

Έχει παρακολουθήσει πληθώρα συνέδρια και ημερίδες με στόχο την απόκτηση νέων γνώσεων και την εξέλιξη της σύγχρονης ψυχοθεραπείας.

Έχει εργαστεί ως Ψυχολόγος στην Ολλανδία, σε ιδιωτικά κέντρα καθώς και στο Επιχειρησιακό κέντρο του Χαμόγελου του Παιδιού στον τομέα της παιδικής προστασίας πραγματοποιώντας θεραπεία σε ανηλίκους, γονείς και οικογένειες. Πραγματοποιεί συνεδρίες με εφήβους, ενήλικες και συμβουλευτική γονέων.

Αναφορικά με την εθελοντική της εργασία, συνεργάστηκε ως εξωτερικός συνεργάτης με την Ψυχιατρική Κλινική του ΔΑΦΝΙ στη θεραπεία οξέων κλινικών περιστατικών όπως ψυχώσεις, διπολική διαταραχή και αυτοκτονικοί ιδεασμοί. Μέσω της εθελοντικής της εργασίας συμμετείχε σε θεραπευτικές ομάδες με σκοπό την υποστήριξη και την επανένταξη τους στο κοινωνικό πλαίσιο.

Ως επόμενο βήμα στη πορεία της, βρίσκεται στη διαδικασία εκπαίδευσης στη Διαλεκτική Συμπεριφορική Θεραπεία (ΔΣΘ) μέσω της  Ελληνικής Εταιρείας Έρευνας της Συμπεριφοράς σε διετές πρόγραμμα σπουδών, σύμφωνο με τα πρότυπα της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Γνωσιακών Συμπεριφοριστικών Ψυχοθεραπειών (European Association for Behavioural and Cognitive Therapies – EABCT).

ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΜΑΣ

Συμβουλευτική & Ψυχοθεραπεία

Ψυχοθεραπεία Ενηλίκων

Στην πορεία της ζωής μας βρισκόμαστε μπροστά σε πολύπλοκα σταυροδρόμια…

Θεραπεία Ζεύγους

Η ερωτική σχέση χαρακτηρίζεται από βαθιά πολυπλοκότητα…

Sex Therapy

Η ψυχική υγεία περιλαμβάνει στην ομπρέλα της τη σεξουαλική υγεία…

Ψυχοθεραπεία Παιδιού

Σχεδιάζουμε το ιδανικό πρόγραμμα παρέμβασης με στόχο την αξιοποίηση…

Ψυχοθεραπεία Εφήβων

Η εφηβική ηλικία αποτελεί την πιο θυελλώδη περίοδο στη ζωή του ανθρώπου…

Online Συμβουλευτική & Ψυχοθεραπεία

Η ψυχολογική υποστήριξη μέσω βιντεοσυνομιλίας, αποτελεί…

Εργαστήρι Αποτελεσματικού Γονέα

Η Εκπαίδευση Αποτελεσματικού Γονέα, θεωρείται παγκοσμίως…