Μαρία Θεριανού

Η Μαρία Θεριανού είναι Κλινική Ψυχολόγος και έχει ειδικευθεί στο συνθετικό μοντέλο Συστημικής Οικογενειακής Θεραπείας. Ολοκλήρωσε τις προπτυχιακές της σπουδές στο τμήμα Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου, και πραγματοποίησε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στην Κλινική Ψυχολογία στο πανεπιστήμιο Groningen της Ολλανδίας. Κατέχει άδεια ασκήσεως επαγγέλματος Ψυχολόγου, με αριθμό πρωτοκόλλου 18888.

Έχει παρακολουθήσει ετήσιο κύκλο εκπαίδευσης στη Συμβουλευτική, διετή μετεκπαιδευτικό σεμινάριο στην Κλινική Ψυχοπαθολογία και στις Κλινικές Δεξιότητες στην Ψυχοπαθολογία, καθώς και σεμινάρια που αφορούν την ψυχική υγεία παιδιών και εφήβων. Έχει επίσης συμμετάσχει ως καλεσμένη ομιλήτρια σε Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας και σε βρεφονηπιακούς σταθμούς.

Η κλινική της εμπειρία ξεκίνησε με την πρακτική της άσκηση στο Κέντρο Ημέρας της ΠΕΨΑΕΕ, όπου συνέχισε εθελοντικά συντονίζοντας ομάδα για άτομα με ψυχωτικές διαταραχές.

Κατόπιν, ολοκλήρωσε το μετεκπαιδευτικό πρόγραμμα κλινικής άσκησης στο Ψυχομετρικό Εργαστήριο και το Ιατρείο Ψυχοσωματικών Διαταραχών του Αιγινητείου νοσοκομείου και εργάστηκε ως ψυχολόγος στο Εθνικό Ίδρυμα Κωφών της Αθήνας. Τα τελευταία χρόνια συνεργάστηκε με ψυχοθεραπευτικά κέντρα και ιδιωτικά γραφεία της Αθήνας όπως επίσης και με το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο της Γλυφάδας.

Δουλεύει θεραπευτικά πραγματοποιώντας συνεδρίες ατομικές, ζεύγους και οικογένειας αξιοποιώντας τη συστημική και την αφηγηματική οπτική, τη θεωρία προσκόλλησης και τα νευροεπιστημονικά ευρήματα.

ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΜΑΣ

Συμβουλευτική & Ψυχοθεραπεία

Ψυχοθεραπεία Ενηλίκων

Στην πορεία της ζωής μας βρισκόμαστε μπροστά σε πολύπλοκα σταυροδρόμια…

Θεραπεία Ζεύγους

Η ερωτική σχέση χαρακτηρίζεται από βαθιά πολυπλοκότητα…

Sex Therapy

Η ψυχική υγεία περιλαμβάνει στην ομπρέλα της τη σεξουαλική υγεία…

Ψυχοθεραπεία Παιδιού

Σχεδιάζουμε το ιδανικό πρόγραμμα παρέμβασης με στόχο την αξιοποίηση…

Ψυχοθεραπεία Εφήβων

Η εφηβική ηλικία αποτελεί την πιο θυελλώδη περίοδο στη ζωή του ανθρώπου…

Online Συμβουλευτική & Ψυχοθεραπεία

Η ψυχολογική υποστήριξη μέσω βιντεοσυνομιλίας, αποτελεί…

Εργαστήρι Αποτελεσματικού Γονέα

Η Εκπαίδευση Αποτελεσματικού Γονέα, θεωρείται παγκοσμίως…