Γεωργία Βασσάλου - Ψυχολόγος

Η Γεωργία Βασσάλου είναι Ψυχολόγος, με άδεια ασκήσεως επαγγέλματος 4909/28.06.17. Έχει ολοκληρώσει με Άριστα τις σπουδές της στο Τμήμα Ψυχολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών καθώς και τις Μεταπτυχιακές της σπουδές στην Ψυχική Υγεία, στο Institute of Psychiatry, Psychology & Neuroscience του King’s College London.

Ακολουθεί το μοντέλο της Γνωσιακής Συμπεριφοριστικής Θεραπείας στο οποίο έχει εκπαιδευτεί στην Εταιρεία Γνωσιακών και Συμπεριφοριστικών Σπουδών, ενώ τα τελευταία δύο χρόνια αναλαμβάνει ατομικές θεραπείες υπό εποπτεία στο Ινστιτούτο Έρευνας και Θεραπείας της Συμπεριφοράς. Στο παρελθόν, έχει ασχοληθεί με τη Συμβουλευτική γονέων και εφήβων (Δήμος Βριλησσίων, Δευτεροβάθμια εκπαίδευση).

Ψυχοθεραπευτικά αναλαμβάνει θεραπευόμενους με αγχώδεις διαταραχές (γενικευμένη αγχώδης διαταραχή, κρίσεις πανικού, αγοραφοβία, κοινωνική φοβία, ειδική φοβία), διαταραχές της διάθεσης (κατάθλιψη, δυσθυμία), ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή, άγχος ασθένειας, διαταραχές πρόσληψης τροφής (ψυχογενής ανορεξία, ψυχογενής βουλιμία, διαταραχή επεισοδιακής υπερφαγίας) και διαπροσωπικές δυσκολίες υπό το πρίσμα της Γνωσιακής Συμπεριφοριστικής Θεραπείας.

Αποτελεί μέλος της επιστημονικής ομάδας της Μονάδας Διαταραχών Πρόσληψης Τροφής της Α’ Ψυχιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, «Αιγινήτειο» Νοσοκομείο, όπου συμμετέχει στην αξιολόγηση και στη θεραπεία περιστατικών υπό εποπτεία.

Παράλληλα, εκπαιδεύεται στη Γνωσιακή Συμπεριφοριστική Θεραπεία των Διαταραχών Πρόσληψης Τροφής στην Ελληνική Εταιρεία Έρευνας της Συμπεριφοράς. Με τις Διαταραχές Πρόσληψης Τροφής έχει ασχοληθεί και ερευνητικά κατά τη διάρκεια των σπουδών της.

Λαμβάνει συστηματική εποπτεία για το θεραπευτικό της έργο και παρακολουθεί σεμινάρια στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης επαγγελματικής της κατάρτισης.

ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΜΑΣ

Συμβουλευτική & Ψυχοθεραπεία

Ψυχοθεραπεία Ενηλίκων

Στην πορεία της ζωής μας βρισκόμαστε μπροστά σε πολύπλοκα σταυροδρόμια…

Θεραπεία Ζεύγους

Η ερωτική σχέση χαρακτηρίζεται από βαθιά πολυπλοκότητα…

Sex Therapy

Η ψυχική υγεία περιλαμβάνει στην ομπρέλα της τη σεξουαλική υγεία…

Ψυχοθεραπεία Παιδιού

Σχεδιάζουμε το ιδανικό πρόγραμμα παρέμβασης με στόχο την αξιοποίηση…

Ψυχοθεραπεία Εφήβων

Η εφηβική ηλικία αποτελεί την πιο θυελλώδη περίοδο στη ζωή του ανθρώπου…

Online Συμβουλευτική & Ψυχοθεραπεία

Η ψυχολογική υποστήριξη μέσω βιντεοσυνομιλίας, αποτελεί…

Εργαστήρι Αποτελεσματικού Γονέα

Η Εκπαίδευση Αποτελεσματικού Γονέα, θεωρείται παγκοσμίως…