Φανή Χονδρού - Ψυχολόγος

Η Φανή Χονδρού είναι Ψυχολόγος, απόφοιτη του Παντείου Πανεπιστημίου, Διδάκτωρ Ψυχολογίας του τμήματος Ψυχοκοινωνικών και Ψυχαναλυτικών σπουδών του Πανεπιστημίου του Essex στην Μεγάλη Βρετανία, όπου ολοκλήρωσε τις διδακτορικές της σπουδές ως υπότροφος του Ιδρύματος Ωνάση. Έχει ολοκληρώσει με Άριστα την μεταπτυχιακή της ειδίκευση στην Κλινική ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο του Sussex.

Είναι Ψυχοθεραπεύτρια Γνωσιακής κατεύθυνσης και έχει λάβει την εκπαίδευσή της στην Α’ Ψυχιατρική Κλινική Πανεπιστημίου Αθηνών «Αιγινήτειο Νοσοκομείο», και στην Ελληνική Εταιρεία Γνωσιακών Ψυχοθεραπειών. Έχει λάβει ειδική εκπαίδευση στην ψυχολογική υποστήριξη παιδιών και οικογενειών σε σοβαρές ασθένειες και πένθος, από την Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία “Μέριμνα” και στην Τραυματοθεραπεία με τη μέθοδο EMDR, από το Ινστιτούτο Τραυματοθεραπείας στην Ελλάδα.

Έχει επίσης συνεργαστεί με το Κέντρο Ψυχικής Υγειάς του Ερευνητικού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου Ψυχικής Υγιεινής, Νευροεπιστημών και Ιατρικής Ακρίβειας “Kώστας Στεφανής” και με την Διεπιστημονική Ομάδα του Τμήματος Βραχείας Νοσηλείας και του Ιατρείου Ψυχικής Υγειάς Γυναικών της Α ́ Ψυχιατρικής Κλινικής του Πανεπιστήμιου Αθηνών, “Αιγινήτειο” Νοσοκομείο.

Ψυχοθεραπευτικά δουλεύει με εφήβους, ενήλικες και ζευγάρια με στόχο την θεραπεία αγχωδών διαταραχών (κρίσεις πανικού, γενικευμένη αγχώδη διαταραχή, ειδικές φοβίες, ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή, κλπ.) και διαταραχών της διάθεσης (κατάθλιψη, διπολική διαταραχή), την υποστήριξη στη διαδικασία του πένθους, τη διαχείριση ψυχικού τραύματος, καθώς και τη διαχείριση θυμού, χαμηλής αυτοπεποίθησης και προβλημάτων στις σχέσεις.

Ακόμη, παρέχει υποστήριξη σε γονείς και μέλλοντες γονείς στηρίζοντας τη μετάβαση στη γονεϊκότητα, τον ρόλο του γονέα και τη δημιουργία των κατάλληλων συνθηκών για την ανάπτυξη ψυχοσυναισθηματικά υγιών παιδιών, ενώ η κλινική της εμπειρία περιλαμβάνει και ψυχοθεραπευτική δουλειά με γυναίκες στην εγκυμοσύνη και τη λοχεία και ζευγάρια σε διαδικασία υποβοηθούμενης αναπαραγωγής. Έχει αποκτήσει κλινική εμπειρία στον γενικό πληθυσμό σε ιδιωτικά κέντρα, αλλά και σε κοινωνικά ευάλωτες ομάδες στην Μη Κυβερνητική Οργάνωση “Συν-ειρμός Κοινωνικής Αλληλεγγύης”.

Στόχος της είναι να παρέχει, με γνήσιο ενδιαφέρον, σεβασμό και αίσθημα ευθύνης, το κατάλληλο πλαίσιο φροντίδας, που θα διευκολύνει κάθε άτομο να διαχειριστεί τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει, να ενδυναμωθεί μέσα απ’ αυτές και να αναδείξει την ψυχική του ανθεκτικότητα.

Κατέχει άδεια ασκήσεως επαγγέλματος ψυχολόγου (1521/14) και λαμβάνει συστηματική εποπτεία της θεραπευτικής της δουλειάς. Έχει ερευνητική και συγγραφική δραστηριότητα και συμμετέχει σε συνέδρια, σεμινάρια και επιμορφωτικά προγράμματα, στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης επαγγελματικής της κατάρτισης.

ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΜΑΣ

Συμβουλευτική & Ψυχοθεραπεία

Ψυχοθεραπεία Ενηλίκων

Στην πορεία της ζωής μας βρισκόμαστε μπροστά σε πολύπλοκα σταυροδρόμια…

Θεραπεία Ζεύγους

Η ερωτική σχέση χαρακτηρίζεται από βαθιά πολυπλοκότητα…

Sex Therapy

Η ψυχική υγεία περιλαμβάνει στην ομπρέλα της τη σεξουαλική υγεία…

Ψυχοθεραπεία Παιδιού

Σχεδιάζουμε το ιδανικό πρόγραμμα παρέμβασης με στόχο την αξιοποίηση…

Ψυχοθεραπεία Εφήβων

Η εφηβική ηλικία αποτελεί την πιο θυελλώδη περίοδο στη ζωή του ανθρώπου…

Online Συμβουλευτική & Ψυχοθεραπεία

Η ψυχολογική υποστήριξη μέσω βιντεοσυνομιλίας, αποτελεί…

Εργαστήρι Αποτελεσματικού Γονέα

Η Εκπαίδευση Αποτελεσματικού Γονέα, θεωρείται παγκοσμίως…