Φρόσω Κρεμμυδά - Ψυχολόγος

Η Φρόσω Κρεμμυδά είναι Ψυχολόγος – Γνωσιακή Συμπεριφοριστική Ψυχοθεραπεύτρια, απόφοιτος του τμήματος Ψυχολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

«Κάθε ενήλικας υπήρξε παιδί» κι έτσι η επιθυμία της να κατανοήσει την ψυχολογία του ανθρώπου υπό το πρίσμα της εξέλιξής του, την οδήγησε στην Mεταπτυχιακή της εκπαίδευση στο πεδίο της Αναπτυξιακής- Εξελικτικής Ψυχολογίας, ολοκληρώνοντας το «Msc in Psychology of Child Development» στο Βρετανικό Πανεπιστήμιο «University of Central Lancashire».

Έχει εξειδικευθεί στο Γνωσιακό- Συμπεριφοριστικό Μοντέλο Ψυχοθεραπείας, στο Ινστιτούτο Έρευνας και Θεραπείας της Συμπεριφοράς (ΙΕΣΘ), με εφαρμογή σε παιδιά, εφήβους και ενήλικες. Έχει ολοκληρώσει το Μετεκπαιδευτικό Πρόγραμμα του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών «Διάγνωση, Αξιολόγηση και Θεραπεία της Διάσπασης Ελλειμματικής Προσοχής και Υπερκινητικότητας σε παιδιά, εφήβους και ενήλικες».

Η κλινική της εμπειρία περιλαμβάνει ψυχοθεραπευτικές συνεδρίες στο πλαίσιο προβλημάτων που αφορούν χαμηλή αυτοπεποίθηση, προβλήματα σχέσεων και επικοινωνίας, κοινωνικό άγχος, εργασιακό άγχος, εκπαίδευση στη διεκδικητική συμπεριφορά, ειδικές φοβίες, ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή, διαταραχές συναισθήματος όπως κατάθλιψη, καθώς και διαχείριση διαζυγίου. Θεραπευτικά συνεργάζεται και με παιδιά στο πλαίσιο διάγνωσης και παρέμβασης αναφορικά με συναισθηματικές και μαθησιακές δυσκολίες ενώ παρέχει στήριξη και συμβουλευτική σε ολόκληρη την οικογένεια.

Ειδικότερα, έχει συμμετάσχει στην Διεπιστημονική Ομάδα του Νοσοκομείου Παίδων Αθηνών Παν. & Αγλαϊας Κυριακού, στο πλαίσιο παρατήρησης, διάγνωσης, αξιολόγησης και παρέμβασης σε περιστατικά του νοσοκομείου. Επιπλέον, έχει αποκτήσει εμπειρία στον μαθησιακό έλεγχο, καθώς και στη χορήγηση ψυχομετρικών εργαλείων (WISC ΙΙΙ, Aθηνά, Achenbach, Dupaul , ΛΑΜΔΑ), στο Παιδοψυχιατρικό τμήμα του νοσοκομείου.

Τα τελευταία 4 χρόνια, έχει δραστηριοποιηθεί θεραπευτικά σε δομές και κέντρα ανάπτυξης και ειδικών θεραπειών για παιδιά, εφήβους και ενήλικες. Παρακολουθεί περιστατικά ιδιωτικά υπό την εποπτεία του Κλινικού Ψυχολόγου Θωμά Καλπάκογλου, Δρ. Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Το θεραπευτικό της έργο βασίζεται στο Γνωσιακό Συμπεριφοριστικό μοντέλο Ψυχοθεραπείας, ενσωματώνοντας στοιχεία της Θεωρίας Συστημάτων του Bowen, καθώς και της Θεραπείας Σχημάτων. Κατέχει άδεια ασκήσεως επαγγέλματος Ψυχολόγου 46311/08.08.16 , παρακολουθεί συνέδρια, σεμινάρια και επιμορφωτικά προγράμματα στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης επαγγελματικής της εκπαίδευσης.

ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΜΑΣ

Συμβουλευτική & Ψυχοθεραπεία

Ψυχοθεραπεία Ενηλίκων

Στην πορεία της ζωής μας βρισκόμαστε μπροστά σε πολύπλοκα σταυροδρόμια…

Θεραπεία Ζεύγους

Η ερωτική σχέση χαρακτηρίζεται από βαθιά πολυπλοκότητα…

Sex Therapy

Η ψυχική υγεία περιλαμβάνει στην ομπρέλα της τη σεξουαλική υγεία…

Ψυχοθεραπεία Παιδιού

Σχεδιάζουμε το ιδανικό πρόγραμμα παρέμβασης με στόχο την αξιοποίηση…

Ψυχοθεραπεία Εφήβων

Η εφηβική ηλικία αποτελεί την πιο θυελλώδη περίοδο στη ζωή του ανθρώπου…

Online Συμβουλευτική & Ψυχοθεραπεία

Η ψυχολογική υποστήριξη μέσω βιντεοσυνομιλίας, αποτελεί…

Εργαστήρι Αποτελεσματικού Γονέα

Η Εκπαίδευση Αποτελεσματικού Γονέα, θεωρείται παγκοσμίως…