Συμβουλευτική Ψυχολόγος Ψυχοδυναμική Ψυχοθεραπεύτρια

Φρόσω Φωτεινάκη
Φρόσω Φωτεινάκη - Συμβουλευτική Ψυχολόγος Ψυχοδυναμική Ψυχοθεραπεύτρια

Είμαι απόφοιτος του τμήματος Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου. Η μεταπτυχιακή μου εκπαίδευση, στο πεδίο της Συμβουλευτικής και της Ψυχοθεραπείας, έλαβε χώρα στο Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου (University of Edinburgh) όπου ολοκλήρωσα με έπαινο τόσο τις Μεταπτυχιακές μου σπουδές στη Συμβουλευτική (M.Sc. in Counselling Studies) καθώς και τη διετή, ολοκληρωμένη επαγγελματική μου εκπαίδευση στην Ψυχοθεραπεία (Postgraduate Diploma in Counselling). Η επαγγελματική μου, εποπτευόμενη εκπαίδευση, εμπεριείχε θεωρητική διερεύνηση και κλινική εφαρμογή της Ψυχοδυναμικής και Προσωποκεντρικής Προσέγγισης.

Μετά την ολοκλήρωση της εκπαίδευσης μου, εργάστηκα για τρία χρόνια στην Κλινική Συμβουλευτικής και Ψυχοθεραπείας Ατόμου και Ζεύγους του Εδιμβούργου «Couple Counselling Lothian» αναλαμβάνοντας ενήλικες και ζευγάρια σε θέματα σχέσεων και οικογένειας. Στη συνέχεια, αφού επέστρεψα στην Ελλάδα, συνεργάστηκα για ένα χρόνο με το Ινστιτούτο Ψυχικής και Σεξουαλικής Υγείας του Δρ. Θάνου Ασκητή, όπου εκπαιδεύθηκα από τον ίδιο στη διάγνωση και θεραπεία σεξουαλικών δυσλειτουργιών και στο οποίο δραστηριοποιήθηκα ως Θεραπεύτρια ψυχικών και σεξουαλικών διαταραχών σε εφήβους, ενήλικες και ζευγάρια αλλά και ως Σύμβουλος στη Συμβουλευτική Γραμμή Σεξουαλικής Υγείας του Ινστιτούτου.

Υπήρξα μέλος της βασικής ομάδας έρευνας του Ερευνητικού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου Ψυχικής Υγιεινής (ΕΠΙΨΥ), που σε συνεργασία με την Α’ Ψυχιατρική Κλινική του Αιγινήτειου νοσοκομείου διεξήγαγε πανελλαδική επιδημιολογική έρευνα προς μελέτη του φαινομένου του εθισμού στα τυχερά παιχνίδια σε εφηβικό και ενήλικο πληθυσμό.

Ακόμη, έχω υπάρξει βασικό μέλος της επιστημονικής ομάδας του Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), που συμμετείχε ενεργά στην ανάπτυξη ηλεκτρονικής πλατφόρμας για την παροχή εκπαίδευσης , επιμόρφωσης και υποστήριξης στην σχολική κοινότητα (μαθητών και εκπαιδευτικών) αναφορικά με θέματα ψυχικής, σωματικής και σεξουαλικής υγείας.

Διατηρώ γραφείο στη Ν. Φιλοθέη όπου δουλεύω ψυχοθεραπευτικά με έφηβους, ενήλικες και ζευγάρια. Παράλληλα, στο γραφείο παρέχουμε υπηρεσίες Συμβουλευτικής Γονέων και Ψυχοθεραπείας παιδιού, καθώς επίσης χορηγούμε ψυχομετρικά τεστ για την διάγνωση μαθησιακών δυσκολιών.

Φρόσω Φωτεινάκη - Συμβουλευτική Ψυχολόγος Ψυχοδυναμική Ψυχοθεραπεύτρια
Φρόσω Φωτεινάκη - Συμβουλευτική Ψυχολόγος Ψυχοδυναμική Ψυχοθεραπεύτρια

Η κλινική μου εμπειρία περιλαμβάνει ψυχοθεραπευτικές συνεδρίες στο πλαίσιο προβλημάτων που αφορούν αγχώδεις διαταραχές, χαμηλή αυτοπεποίθηση, προβλήματα σχέσεων, εργασιακό άγχος, σεξουαλικές δυσλειτουργίες. Από το 2019, είμαι πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια και συντονίστρια Εργαστηρίων Αποτελεσματικού Γονέα (PET), από την Gordon Training International, οργανώνοντας κύκλους εργαστηρίων με ομάδες γονέων, δουλεύοντας μαζί τους προς την κατάκτηση ενός πιο αποτελεσματικού και ουσιαστικού γονεικού ρόλου.

Το θεραπευτικό μου έργο βασίζεται στην Ψυχοδυναμική Προσέγγιση και διέπεται από τις αρχές δεοντολογίας και ψυχοθεραπευτικής πρακτικής της Βρετανικής Ένωσης Συμβουλευτικής και Ψυχοθεραπείας (BACP), της οποίας είμαι μέλος. Κατέχω άδεια ασκήσεως επαγγέλματος Ψυχολόγου 5819/21.07.10, παρακολουθώ συνέδρια, σεμινάρια και επιμορφωτικά προγράμματα στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης επαγγελματικής μου εκπαίδευσης. Λαμβάνω συστηματική εποπτεία της θεραπευτικής μου δουλειάς από την επόπτριά μου, Βιβή Σωτηροπούλου, Δρ. Ψυχολογίας Παντείου Πανεπιστημίου, και αρθρογραφώ στον ημερήσιο, τον κυριακάτικο και τον ηλεκτρονικό τύπο.

ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΜΟΥ

Συμβουλευτική & Ψυχοθεραπεία

Ψυχοθεραπεία Ενηλίκων

Στην πορεία της ζωής μας βρισκόμαστε μπροστά σε πολύπλοκα σταυροδρόμια…

Θεραπεία Ζεύγους

Η ερωτική σχέση χαρακτηρίζεται από βαθιά πολυπλοκότητα…

Ψυχοθεραπεία Παιδιού

Σχεδιάζουμε το ιδανικό πρόγραμμα παρέμβασης με στόχο την αξιοποίηση…