ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΩΝ ΔΥΣΛΕΙΤΟΥΡΓΙΩΝ

Η ψυχική υγεία περιλαμβάνει στην ομπρέλα της τη σεξουαλική υγεία, την πραγματική διάθεση του ατόμου να εμπλακεί σε μια ερωτική επαφή, την ικανότητα να διεγερθεί και να διατηρήσει τη διέγερσή του κατά τη διάρκεια αυτής αλλά και να ολοκληρώσει, βιώνοντας την ηδονική κορύφωση και την απόλαυση που η ερωτική επαφή μπορεί να προσφέρει.

Τόσο ο άνδρας όσο και η γυναίκα, στην πορεία της ενεργής σεξουαλικής τους ζωής, ενδέχεται να έλθουν αντιμέτωποι με ένα σεξουαλικό πρόβλημα που μπορεί να δημιουργήσει άγχος, φόβο, ενοχή, ντροπή αλλά και διάθεση αποφυγής κάθε ερωτικής εμπλοκής.

Τα πιο συχνά σεξουαλικά προβλήματα που ένας άνδρας φέρει στο γραφείο του ειδικού σεξουαλικής υγείας είναι:

  • Η στυτική δυσλειτουργία
  • Η πρόωρη εκσπερμάτιση
  • Η καθυστερημένη/ ανεσταλμένη εκσπερμάτιση
  • Η μειωμένη ερωτική επιθυμία
  • Ο καταναγκαστικός αυνανισμός

Αντίστοιχα,

  • Η έλλειψη ερωτικής επιθυμίας
  • Η αδυναμία οργασμικής κορύφωσης
  • Ο πόνος κατά την ερωτική επαφή

απασχολούν πολλές γυναίκες, που συχνά κρύβονται από τον σύντροφό τους, βουλιάζοντας σε ένα αίσθημα ανεπάρκειας, ντροπής αλλά και ενοχής.

Αξίζει να θυμάστε πώς κάθε σεξουαλική δυσλειτουργία έχει λύση αρκεί το άτομο ή/και το ζευγάρι να μην βάλουν την δυσκολία τους κάτω από «το χαλί της σχέσης». Με την υποστήριξη και καθοδήγηση του ειδικού σεξουαλικής υγείας, γίνεται μια προσεκτική αξιολόγηση του προβλήματος, εντοπίζονται τα αίτια της εμφάνισης αυτού και ακολουθούνται συγκεκριμένες τεχνικές και παρεμβάσεις προς την σταδιακή εξομάλυνση και τελική επίλυση του προβλήματος. Η κλινική μου εμπειρία έχει δείξει ξεκάθαρα πώς τα σεξουαλικά προβλήματα που δεν επικοινωνούνται και δεν δουλεύονται μετατρέπονται σε εμπόδια προς την ξενοιασιά, την ολοκλήρωση και την ευτυχία του ατόμου και του ζευγαριού, ενθαρρύνοντας συναισθήματα θυμού ανάμεσα στο ζευγάρι και καλλιεργώντας ένα βαθύ αίσθημα ανεπάρκειας στο άτομο που τα βιώνει.

Πώς μπορούμε να σας βοηθήσουμε;

Συμβουλευτική & Ψυχοθεραπεία

Ψυχοθεραπεία Ενηλίκων

Στην πορεία της ζωής μας βρισκόμαστε μπροστά σε πολύπλοκα σταυροδρόμια…

Θεραπεία Ζεύγους

Η ερωτική σχέση χαρακτηρίζεται από βαθιά πολυπλοκότητα…

Online Συμβουλευτική & Ψυχοθεραπεία

Η ψυχολογική υποστήριξη μέσω βιντεοσυνομιλίας, αποτελεί…