Ελένη Πρωτόπαπα

Η Ελένη Πρωτόπαπα είναι Ψυχολόγος, απόφοιτος του τμήματος Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου, και Συστημική Ψυχοθεραπεύτρια. Έχει ολοκληρώσει με Άριστα την μεταπτυχιακή της εκπαίδευση, στο πεδίο της Ειδικής Αγωγής (MA in Special Educational Needs) στο Πανεπιστήμιο του East London σε συνεργασία με το Metropolitan College of Greece.

Στο πλαίσιο της επιμόρφωσής της, έχει ολοκληρώσει το Μετεκπαιδευτικό Πρόγραμμα «Εξειδίκευση στην Ειδική Αγωγή – Μαθησιακές Δυσκολίες/Δυσλεξία» του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και το Μετεκπαιδευτικό Σεμινάριο «Κλινική Ψυχοπαθολογία» του Ερευνητικού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου Ψυχικής Υγιεινής (ΕΠΙΨΥ) σε συνεργασία με την Α’ Ψυχιατρική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών – «Αιγινήτειο» Νοσοκομείο.

Παράλληλα, έχει παρακολουθήσει κύκλο εργαστηρίων στη Γνωσιακή Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεία παιδιών και εφήβων στην Εταιρία Γνωσιακών και Συμπεριφοριστικών Σπουδών, τα οποία εμβαθύνουν σε ένα εξειδικευμένο πεδίο της ψυχοπαθολογίας του εν λόγω πληθυσμού. Έχει ολοκληρώσει την 40ωρη εκπαίδευση στην Εφαρμοσμένη Ανάλυση Συμπεριφοράς (ΑΒΑ) στο επιστημονικό κέντρο Μονορόδι καθώς και άλλα εκπαιδευτικά σεμινάρια.

Πιστεύοντας βαθιά μέσα της πως «αποτελούμε μέρη ενός διασυνδεδεμένου όλου» (Gregory Bateson), αποφάσισε να εξειδικευθεί στη Συστημική Ψυχοθεραπεία στο Κέντρο Συστημικής Μελέτης και Θεραπείας (ΚεΣΜεΘ), στο πλαίσιο της οποίας αναλαμβάνει περιστατικά υπό άμεση και έμμεση εποπτεία. Η ψυχοθεραπεία στη συστημική πρακτική αναφέρεται στη διαδικασία κατά την οποία ο θεραπευτής προσφέρει την εμπειρία, τις γνώσεις και ένα οργανωμένο πλαίσιο επικοινωνίας και ψυχοθεραπευτικής σχέσης για την ανακούφιση από τον ανθρώπινο πόνο, την αναζήτηση απαντήσεων στα διλήμματα της καθημερινότητας, τη διέξοδο από τα υποκειμενικά αδιέξοδα της ζωής και την αντιμετώπιση της προσωπικής κρίσης.

Από το 2017 έως σήμερα δραστηριοποιείται θεραπευτικά σε Κέντρα Συμβουλευτικής και Ειδικών Θεραπειών όπου υποστηρίζει γονείς, παιδιά, εφήβους και οικογένειες. Παράλληλα, εργάζεται ως Ψυχολόγος σε σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αθηνών, υποστηρίζοντας τα παιδιά στον σημαντικό πυρήνα του σχολείου.

Ψυχοθεραπευτικά δουλεύει με εφήβους, ενήλικες, ζευγάρια και οικογένειες με αγχώδεις διαταραχές, διαταραχές της διάθεσης, ζητήματα θυμού, χαμηλή αυτοεκτίμηση, θέματα σχέσεων και επικοινωνίας υπό το πρίσμα της συστημικής ψυχοθεραπείας. Παράλληλα, αναλαμβάνει τη συμβουλευτική υποστήριξη γονέων και τη γονεϊκή ενδυνάμωση. Τέλος, υποστηρίζει ψυχοπαιδαγωγικά και ψυχοθεραπευτικά παιδιά με αναπτυξιακά ζητήματα, συναισθηματικές και μαθησιακές δυσκολίες και θέματα συμπεριφοράς.

Κατέχει άδεια ασκήσεως επαγγέλματος 1273/18 και λαμβάνει συστηματική εποπτεία της θεραπευτικής της δουλειάς. Παρακολουθεί σεμινάρια και επιμορφωτικά προγράμματα στα πλαίσια της συνεχιζόμενης επαγγελματικής της κατάρτισης.

ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΜΑΣ

Συμβουλευτική & Ψυχοθεραπεία

Ψυχοθεραπεία Ενηλίκων

Στην πορεία της ζωής μας βρισκόμαστε μπροστά σε πολύπλοκα σταυροδρόμια…

Θεραπεία Ζεύγους

Η ερωτική σχέση χαρακτηρίζεται από βαθιά πολυπλοκότητα…

Sex Therapy

Η ψυχική υγεία περιλαμβάνει στην ομπρέλα της τη σεξουαλική υγεία…

Ψυχοθεραπεία Παιδιού

Σχεδιάζουμε το ιδανικό πρόγραμμα παρέμβασης με στόχο την αξιοποίηση…

Ψυχοθεραπεία Εφήβων

Η εφηβική ηλικία αποτελεί την πιο θυελλώδη περίοδο στη ζωή του ανθρώπου…

Online Συμβουλευτική & Ψυχοθεραπεία

Η ψυχολογική υποστήριξη μέσω βιντεοσυνομιλίας, αποτελεί…

Εργαστήρι Αποτελεσματικού Γονέα

Η Εκπαίδευση Αποτελεσματικού Γονέα, θεωρείται παγκοσμίως…