Φρόσω Φωτεινάκη | Συμβουλευτική Ψυχολόγος – Ψυχοθεραπεύτρια στην Αθήνα
Η Φρόσω Φωτεινάκη είναι απόφοιτος του τμήματος Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου και μεταπτυχιακό στο πεδίο της Συμβουλευτικής και Ψυχοθεραπείας. Διατηρεί γραφείο στη Φιλοθέη όπου δουλεύει ψυχοθεραπευτικά με έφηβους, ενήλικες και ζευγάρια.
Η Ελπίδα Γκουτσέλη είναι Ψυχολόγος με άδεια ασκήσεως επαγγέλματος (1083/25-01-2011). Είναι απόφοιτος της Στρατιωτικής Σχολής Ψυχολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), κάτοχος πρώτου μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών στο αντικείμενο «Πρόληψη Ψυχιατρικών Διαταραχών και Προαγωγή Ψυχικής Υγείας» της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, και στην παρούσα ολοκληρώνει το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών «Συμβουλευτική Ψυχολογία-Counselling Psychology» του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Έχει ολοκληρώσει την τετραετή ψυχοθεραπευτική της εκπαίδευση στη Συστημική Ψυχοθεραπεία στην Μονάδα Οικογενειακής Θεραπείας του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής (ΨΝΑ). Στην παρούσα, στο πλαίσιο της μεταπτυχιακής της εξειδίκευσης, παρακολουθεί βάσει των αρχών της συστημικής προσέγγισης (συν)θεραπευτικά άτομα, ζευγάρια, οικογένειες και ομάδες στο προαναφερθέν πλαίσιο.
Από το 2010 εργάζεται σε δομές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας φροντίδας ψυχικής υγείας των ενόπλων δυνάμεων, συντονίζει και εποπτεύει ομάδες ψυχοκοινωνικής μέριμνας σε όλη την Ελλάδα και ασχολείται με την επιλογή και ανάπτυξη προσωπικού. Έχει τοποθετηθεί στην ψυχιατρική και διασυνδετική κλινική των δύο μεγάλων στρατιωτικών νοσοκομείων με κύρια αρμοδιότητα την ψυχοθεραπευτική υποστήριξη των νοσηλευομένων, την χορήγηση και αξιολόγηση ψυχομετρικών δοκιμασιών σε νοσηλευόμενους ασθενείς καθώς και τον συντονισμό ενδονοσοκομειακής ομάδας ασθενών.
Η εθελοντική προσφορά και η συνεχής επιμόρφωση αποτελούν στοιχεία αναπόσπαστα της προσωπικότητάς και της κλινικής πρακτικής της. Παράλληλα, είναι εθελόντρια από το 2019 στην Ελληνική Εταιρεία Σκλήρυνσης κατά Πλάκας (ΕΕΣκΠ). Στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας εκπαιδεύτηκε από το Πανεπιστήμιο Queensland της Αυστραλίας, με σκοπό την εφαρμογή για πρώτη φορά στην Ελλάδα του Ready4MS-ψυχοεκπαιδευτικού προγράμματος ενίσχυσης της ανθεκτικότητας σε κλινικό πληθυσμό με χρόνιο πόνο. Επίσης, από το 2021 είναι εξωτερική συνεργάτης του εργαστηρίου Ψυχομετρίας και Νευροψυχολογίας στο Αιγινήτειο Νοσοκομείο. Από το 2022 είναι μέλος της Ελληνικής Επιστημονικής Εταιρείας Συμβουλευτικής Ομηλίκων (ΕΣΥΟΜ) πρεσβεύοντας και ενθαρρύνοντας την αξία ενός συστήματος προσφοράς και αποδοχής βοήθειας ανθρώπων με όμοιες εμπειρίες. Η εργασία της διαπνέεται εν γένει από τις βασικές αρχές του αμοιβαίου σεβασμού, της υπευθυνότητας και της κατανόησης.
Έχει δημοσιεύσει εργασίες της σε επιστημονικά περιοδικά και συνέδρια και στην παρούσα συμμετέχει σε τρέχοντα ερευνητικά πρωτόκολλα των ανωτέρω φορέων που απασχολείται.
Τα cookies επιτρέπουν μια προσωποποιημένη εμπειρία χρήσης των λειτουργιών του ιστότοπου μας. Κάνοντας κλικ στο “Εντάξει” ή χρησιμοποιώντας αυτή την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με την πολιτική cookies μας.ΕντάξειΟχι