Ελπίδα Γκουτσέλη

Η Ελπίδα Γκουτσέλη είναι Ψυχολόγος με άδεια ασκήσεως επαγγέλματος (1083/25-01-2011). Είναι απόφοιτος της Στρατιωτικής Σχολής Ψυχολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), κάτοχος πρώτου μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών  στο αντικείμενο «Πρόληψη Ψυχιατρικών Διαταραχών και Προαγωγή Ψυχικής Υγείας» της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, και στην παρούσα ολοκληρώνει το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών «Συμβουλευτική Ψυχολογία-Counselling Psychology» του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Έχει ολοκληρώσει την τετραετή ψυχοθεραπευτική της εκπαίδευση στη Συστημική Ψυχοθεραπεία στην Μονάδα Οικογενειακής Θεραπείας του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής (ΨΝΑ). Στην παρούσα, στο πλαίσιο της μεταπτυχιακής της εξειδίκευσης, παρακολουθεί βάσει των αρχών της συστημικής προσέγγισης (συν)θεραπευτικά άτομα, ζευγάρια, οικογένειες και ομάδες στο προαναφερθέν πλαίσιο.

Από το 2010 εργάζεται σε δομές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας φροντίδας ψυχικής υγείας των ενόπλων δυνάμεων, συντονίζει και εποπτεύει ομάδες ψυχοκοινωνικής μέριμνας σε όλη την Ελλάδα και ασχολείται με την επιλογή και ανάπτυξη προσωπικού. Έχει τοποθετηθεί στην ψυχιατρική και διασυνδετική κλινική των δύο μεγάλων στρατιωτικών νοσοκομείων με κύρια αρμοδιότητα την ψυχοθεραπευτική υποστήριξη των νοσηλευομένων, την χορήγηση και αξιολόγηση ψυχομετρικών δοκιμασιών σε νοσηλευόμενους ασθενείς καθώς και τον συντονισμό ενδονοσοκομειακής ομάδας ασθενών.

Η εθελοντική προσφορά και η συνεχής επιμόρφωση αποτελούν στοιχεία αναπόσπαστα της προσωπικότητάς και της κλινικής πρακτικής της. Παράλληλα, είναι εθελόντρια από το 2019 στην Ελληνική Εταιρεία Σκλήρυνσης κατά Πλάκας (ΕΕΣκΠ). Στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας εκπαιδεύτηκε από το Πανεπιστήμιο Queensland της Αυστραλίας, με σκοπό την εφαρμογή για πρώτη φορά στην Ελλάδα του Ready4MS-ψυχοεκπαιδευτικού προγράμματος ενίσχυσης της ανθεκτικότητας σε κλινικό πληθυσμό με χρόνιο πόνο. Επίσης, από το 2021 είναι  εξωτερική συνεργάτης του εργαστηρίου Ψυχομετρίας και Νευροψυχολογίας στο Αιγινήτειο Νοσοκομείο. Από το 2022 είναι μέλος της  Ελληνικής Επιστημονικής  Εταιρείας Συμβουλευτικής  Ομηλίκων (ΕΣΥΟΜ) πρεσβεύοντας και ενθαρρύνοντας την αξία ενός συστήματος προσφοράς και αποδοχής βοήθειας ανθρώπων με όμοιες εμπειρίες. Η εργασία της διαπνέεται εν γένει από τις βασικές αρχές του αμοιβαίου σεβασμού, της υπευθυνότητας και της κατανόησης.

Έχει δημοσιεύσει εργασίες της σε επιστημονικά περιοδικά και συνέδρια και στην παρούσα συμμετέχει σε τρέχοντα ερευνητικά πρωτόκολλα των ανωτέρω φορέων που απασχολείται.

ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΜΑΣ

Συμβουλευτική & Ψυχοθεραπεία

Ψυχοθεραπεία Ενηλίκων

Στην πορεία της ζωής μας βρισκόμαστε μπροστά σε πολύπλοκα σταυροδρόμια…

Θεραπεία Ζεύγους

Η ερωτική σχέση χαρακτηρίζεται από βαθιά πολυπλοκότητα…

Sex Therapy

Η ψυχική υγεία περιλαμβάνει στην ομπρέλα της τη σεξουαλική υγεία…

Ψυχοθεραπεία Παιδιού

Σχεδιάζουμε το ιδανικό πρόγραμμα παρέμβασης με στόχο την αξιοποίηση…

Ψυχοθεραπεία Εφήβων

Η εφηβική ηλικία αποτελεί την πιο θυελλώδη περίοδο στη ζωή του ανθρώπου…

Online Συμβουλευτική & Ψυχοθεραπεία

Η ψυχολογική υποστήριξη μέσω βιντεοσυνομιλίας, αποτελεί…

Εργαστήρι Αποτελεσματικού Γονέα

Η Εκπαίδευση Αποτελεσματικού Γονέα, θεωρείται παγκοσμίως…