Εύη Κυριακίδου

Η Κυριακίδου Εύη είναι Ψυχολόγος με άδεια ασκήσεως επαγγέλματος (1615/04.04.2017). Είναι απόφοιτος του  τμήματος Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, και έχει ολοκληρώσει τις Μεταπτυχιακές της σπουδές στο ίδιο Πανεπιστήμιο. Το αντικείμενο των Μεταπτυχιακών της σπουδών αφορούσε τις κλινικές παρεμβάσεις στις εξαρτήσεις.

Διαθέτει πιστοποιημένη κατάρτιση και εκπαίδευση από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών στην Ειδική Αγωγή, ενώ έχει  εκπαιδευτεί και στο συντονισμό ομάδων εφήβων από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Σχολών Γονέων.

΄Εχει ολοκληρώσει την τετραετή Ψυχοθεραπευτική της εκπαίδευση στη Γνωσιακή Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεία παιδιών, εφήβων και ενηλίκων στο Κέντρο Εφαρμοσμένης Ψυχοθεραπείας και Συμβουλευτικής. Εφαρμόζοντας αυτό το ψυχοθεραπευτικό μοντέλο, αναλαμβάνει θεραπευόμενους που αντιμετωπίζουν ποικίλες δυσκολίες, όπως διαταραχές της διάθεσης, αγχώδεις διαταραχές, ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή, δυσκολία διαχείρισης πένθους, διαπροσωπικές δυσκολίες αλλά και ένα ευρύ φάσμα αιτημάτων που ακουμπούν στο παιδί, στον έφηβο και στο συνολικό σύστημα της οικογένειας.

Έχει συνεργαστεί με τον Οκανά και με το πρόγραμμα «Αθηνά» του Αιγηνίτειου Νοσοκομείου Αθηνών, παρέχοντας ατομικές ψυχοθεραπευτικές παρεμβάσεις στους χρήστες ουσιών και στις οικογένειες τους. Επίσης, έχει εργαστεί σε Κέντρα Ειδικών Θεραπειών πραγματοποιώντας ατομικές και ομαδικές ψυχοθεραπευτικές παρεμβάσεις σε παιδιά και σε εφήβους αλλά και Συμβουλευτική Γονέων. Τα τελευταία χρόνια εργάζεται ως Σχολική Ψυχολόγος στη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση στην Αττική, υποστηρίζοντας ατομικά και ομαδικά τους μαθητές, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς και υλοποιώντας προγράμματα προαγωγής της ψυχικής υγείας. Τέλος, όλα αυτά τα χρόνια συνεργάζεται με ιδιωτικά γραφεία όπου δουλεύει ψυχοθεραπευτικά με ενήλικες σε πλαίσιο δια ζώσης και online συνεδριών.

Η εθελοντική προσφορά αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής της, για αυτό έχει προσφέρει τις υπηρεσίες της σε σύλλογο ΑμΕΑ ενώ συνεχίζει και αποτελεί μέλος της ομάδας του «Live without bullying» του ΚΜΟΠ, παρέχοντας ψυχολογική υποστήριξη σε παιδιά και εφήβους που δέχονται εκφοβισμό αλλά και Συμβουλευτική υποστήριξη σε γονείς και εκπαιδευτικούς.

Το επιστημονικό άρθρο της σχετικά με «Ψυχοπαθολογικές εκδηλώσεις σε άτομα με διαταραχή χρήσης αλκοόλ, που παρακολουθούν το θεραπευτικό πρόγραμμα απεξάρτησης», παρουσιάστηκε στο τέταρτο Ψυχοφαρμακολογικό Συνέδριο ενώ το άρθρο της με τίτλο «Χρήση εθιστικών ουσιών από άτομα τρίτης ηλικίας που προσέρχονται σε ανοιχτό θεραπευτικό πρόγραμμα απεξάρτησης», παρουσιάστηκε στο 13 Πανελλήνιο Συνέδριο Γεροντολογίας και Γηριατρικής. Συνεχίζει και  μετέχει συστηματικά σε πανελλήνια επιστημονικά συνέδρια, σεμινάρια και ημερίδες που αφορούν θέματα ψυχικής υγείας που άπτονται των κλινικών και θεραπευτικών της ενδιαφερόντων. Τέλος, λαμβάνει συστηματική προσωπική και ομαδική εποπτεία για το θεραπευτικό της έργο ενώ επενδύει σταθερά και στην προσωπική της θεραπεία διασφαλίζοντας την ποιότητα των υπηρεσιών που παρέχει.

ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΜΑΣ

Συμβουλευτική & Ψυχοθεραπεία

Ψυχοθεραπεία Ενηλίκων

Στην πορεία της ζωής μας βρισκόμαστε μπροστά σε πολύπλοκα σταυροδρόμια…

Θεραπεία Ζεύγους

Η ερωτική σχέση χαρακτηρίζεται από βαθιά πολυπλοκότητα…

Sex Therapy

Η ψυχική υγεία περιλαμβάνει στην ομπρέλα της τη σεξουαλική υγεία…

Ψυχοθεραπεία Παιδιού

Σχεδιάζουμε το ιδανικό πρόγραμμα παρέμβασης με στόχο την αξιοποίηση…

Ψυχοθεραπεία Εφήβων

Η εφηβική ηλικία αποτελεί την πιο θυελλώδη περίοδο στη ζωή του ανθρώπου…

Online Συμβουλευτική & Ψυχοθεραπεία

Η ψυχολογική υποστήριξη μέσω βιντεοσυνομιλίας, αποτελεί…

Εργαστήρι Αποτελεσματικού Γονέα

Η Εκπαίδευση Αποτελεσματικού Γονέα, θεωρείται παγκοσμίως…