Η Κασσιανή Μουσά είναι Ψυχολόγος, με άδεια ασκήσεως επαγγέλματος (Αρ.Πρωτ. 11538/27-06-2019). Αποφοίτησε από το τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης και ακολούθως συνέχισε τις σπουδές της στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Αντιμετώπιση Εξαρτήσεων – Εξαρτησιολογία» της Ιατρικής Σχολής Αθηνών, το οποίο ολοκλήρωσε με άριστα. Από το 2020 εκπαιδεύεται στην Γνωσιακή Συμπεριφοριστική Θεραπεία στο πλαίσιο του τετραετούς προγράμματος της Εταιρείας Γνωσιακών και Συμπεριφοριστικών Σπουδών, το οποίο προσφέρει πλήρη θεωρητική και κλινική κατάρτιση σύμφωνα με τα Training and Supervision Standards της European Association for Behavioural and Cognitive Therapies.

Στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης κατάρτισης, έχει παρακολουθήσει το ετήσιο μετεκπαιδευτικό σεμινάριο Κλινικής Ψυχοπαθολογίας «Παναγιώτης Ουλής», το οποίο διοργανώνεται από την Α΄ Ψυχιατρική Κλινική του ΕΚΠΑ, το Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Ψυχικής Υγιεινής (Ε.Π.Ι.Ψ.Υ.) και την Εταιρείας Προαγωγή της Γνώσης στις Ψυχικές Διαταραχές. Επιπλέον έχει λάβει θεωρητική εκπαίδευση στην Γνωσιακή Συμπεριφοριστική Θεραπεία Παιδιού και Εφήβου στην Εταιρεία Γνωσιακών και Συμπεριφοριστικών Σπουδών. Παρακολουθεί συνέδρια και επιμορφώσεις που άπτονται των ερευνητικών και κλινικών της ενδιαφερόντων.

Έχει υπάρξει ασκούμενη Ψυχολόγος στο Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας Χανίων που παρέχει ψυχοκοινωνική υποστήριξη σε ανθρώπους με προβλήματα εξάρτησης από νόμιμες ή παράνομες ουσίες. Ακόμη, έχει εργασθεί εθελοντικά στο Οικοτροφείο «Άγιος Νικόλαος» της ΑΜΚΕ ΙΑΣΙΣ από όπου έλαβε πολύτιμη εμπειρία και γνώση για τις μείζονες ψυχικές διαταραχές (π.χ. σχιζοφρένεια, κατάθλιψη). Συμμετείχε σε δραστηριότητες νοητικής ενδυνάμωσης, προαγωγής ψυχοκοινωνικών δεξιοτήτων αλλά και σε ομάδες δημιουργικής έκφρασης των ενοίκων της δομής. Επίσης, το 2021-2022 πραγματοποίησε κλινική άσκηση στο Αιγινήτειο Νοσοκομείο. Συγκεκριμένα δραστηριοποιήθηκε στο εργαστήριο Νευροψυχολογίας και Ψυχομετρίας, αξιολογώντας την γνωστική ικανότητα ενηλίκων με την χορήγηση της Κλίμακας Νοημοσύνης Ενηλίκων Wechsler (WAIS–IV) αφού έλαβε την κατάλληλη εκπαίδευση. Παράλληλα παρακολούθησε πολλά περιστατικά στις επιστημονικές συγκεντρώσεις της Κλινικής αλλά και στο Ειδικό Ιατρείο Ψυχοσωματικών Νοσημάτων. Έλαβε συστηματική εποπτεία καθ’ όλη της διάρκεια της άσκησης της.

Στο παρόν, εργάζεται θεραπευτικά με παιδιά, εφήβους και ενήλικες. Ειδικότερα στο πλαίσιο της ψυχοθεραπευτικής της εκπαίδευσης πραγματοποιεί συνεδρίες με ενήλικες στο Ινστιτούτο Έρευνας και Θεραπείας της Συμπεριφοράς  εφαρμόζοντας το γνωσιακό συμπεριφοριστικό μοντέλο σε ένα ευρύ φάσμα δυσκολιών (αγχώδεις διαταραχές, διαταραχές διάθεσης, κ.ά). Παράλληλα συνεργάζεται με Κέντρα Ειδικών Θεραπειών δουλεύοντας με παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας, τα οποία αντιμετωπίζουν προβλήματα αναπτυξιακής, συναισθηματικής και συμπεριφορικής φύσεως. Τέλος, προσφέρει εθελοντικά τις υπηρεσίες της στην Συμβουλευτική Γραμμή 11525 της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί», παρέχοντας συμβουλευτική σε γονείς και εφήβους γύρω από ένα μεγάλο εύρος ζητημάτων (π.χ. οριοθέτηση, σχέση γονέα-παιδιού, αυτοεκτίμηση κ.ά).

Λαμβάνει συστηματική και εξειδικευμένη εποπτεία για το θεραπευτικό της έργο, προσαρμοσμένη στις ανάγκες του εκάστοτε θεραπευόμενου.

ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΜΑΣ

Συμβουλευτική & Ψυχοθεραπεία

Ψυχοθεραπεία Ενηλίκων

Στην πορεία της ζωής μας βρισκόμαστε μπροστά σε πολύπλοκα σταυροδρόμια…

Θεραπεία Ζεύγους

Η ερωτική σχέση χαρακτηρίζεται από βαθιά πολυπλοκότητα…

Sex Therapy

Η ψυχική υγεία περιλαμβάνει στην ομπρέλα της τη σεξουαλική υγεία…

Ψυχοθεραπεία Παιδιού

Σχεδιάζουμε το ιδανικό πρόγραμμα παρέμβασης με στόχο την αξιοποίηση…

Ψυχοθεραπεία Εφήβων

Η εφηβική ηλικία αποτελεί την πιο θυελλώδη περίοδο στη ζωή του ανθρώπου…

Online Συμβουλευτική & Ψυχοθεραπεία

Η ψυχολογική υποστήριξη μέσω βιντεοσυνομιλίας, αποτελεί…

Εργαστήρι Αποτελεσματικού Γονέα

Η Εκπαίδευση Αποτελεσματικού Γονέα, θεωρείται παγκοσμίως…