Μαρίνα Βεργοπούλου

Είμαι αριστούχος απόφοιτη του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και έχω ειδικευτεί στη συστημική ψυχοθεραπεία σε επίσημα αναγνωρισμένο- τοπικά αλλά και ευρωπαϊκά- φορέα. Εν συντομία, στο επίκεντρο της συστημικής θεραπείας τίθενται οι στενές διαπροσωπικές σχέσεις, οι ρόλοι που το θεραπευόμενο άτομο έχει μέσα σε αυτές και οι τρόποι με τους οποίους αυτοί εναλλάσσονται. Η επίλυση των εκάστοτε δυσκολιών γίνεται δια της επεξεργασίας των σχεσιακών μοτίβων που ο θεραπευόμενος έχει αναπτύξει. Αυτό σημαίνει πως η εκάστοτε ψυχική δυσκολία προσεγγίζεται σε όλο της το φάσμα και ως εκ τούτου συχνά μπορεί να ζητηθεί- σε συμφωνία
πάντα με το θεραπευόμενο άτομο- η πραγματοποίηση κάποιων συνεδριών μαζί με άλλα μέλη της καθημερινότητας του.

Η επαγγελματική και ακαδημαϊκή μου ταυτότητα χτίστηκε στην Ολλανδία, όπου έζησα και εργάστηκα για 5 έτη. Ειδικεύτηκα στην παιδική προστασία και στην υποστήριξη ευάλωτων ομάδων σε συνθήκες κρίσης. Έχω συνολικά δέκα έτη προϋπηρεσίας σε διαφορετικά πλαίσια ψυχικής και κοινωνικής στήριξης της Ελλάδας και του εξωτερικού. Διαθέτω μεγάλη εμπειρία με διάφορες δυσκολίες κοινωνικής και ψυχικής φύσεως όπως επαγγελματικές δυσκολίες, ανεργία, προβλήματα ζευγαριών, προβλήματα οικογενειακών και ευρύτερων διαπροσωπικών σχέσεων, διαζύγιο, απώλεια, πένθος, αγχώδεις διαταραχές, κατάθλιψη, τραυματικές διαταραχές, καταληκτικές ασθένειες, προβλήματα παιδικής και εφηβικής ηλικίας, ζητήματα αναζήτησης ταυτότητας, υπαρξιακού άγχους/ έλλειψης νοήματος ζωής, αυτογνωσίας και
αυτοανάπτυξης, αλλαγής καριέρας ή άλλων μεταβάσεων ζωής.

Η πιο πρόσφατη εργασιακή μου εμπειρία ήταν στο δημόσιο σύστημα υγείας της Αγγλίας όπου εργάστηκα ως συστημική ψυχοθεραπεύτρια και ως επόπτρια συστημικής ψυχοθεραπείας. Διαθέτω άδεια ασκήσεως επαγγέλματος, ενώ πέρα από τα ελληνικά ομιλώ άριστα και την αγγλική γλώσσα καθώς είμαι δίγλωσση.

Στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης επαγγελματικής μου ανάπτυξης έχω παρακολουθήσει και συνεχίζω να παρακολουθώ μία σειρά από μετεκπαιδευτικά προγράμματα κατάρτισης στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Μερικές ενδεικτικές ειδικεύσεις αφορούν την Κλινική Ψυχοπαθολογία, την Ψυχική Υγεία παιδιών και Εφήβων, τη Διαχείριση Τραύματος, και τη μέθοδο Family Group Conferencing. Έχω επιλεχθεί να είμαι στη ομάδα εκπαίδευσης του προγράμματος Compassionate Inquiry που θα ξεκινήσει το 2024 απο το εκπαιδευτικό Ινστιτούτο του Dr. Gabor Mate, καθώς και στην ομάδα ειδίκευσης στη Νευροβιολογία του συναισθηματικού δεσμού του Εθνικού Ινστιτούτου Συμπεριφορικά Ενήμερης Ιατρικής Πρακτικής των Η.Π.Α.

Χάριν της απόλυτης δέσμευσης μου στη σωστή και ολοκληρωμένη πλαισίωση των αναγκών των θεραπευόμενων μου λαμβάνω συνεχή εποπτεία για τις υπηρεσίες μου. Η βασική μου αρχή στο θεραπευτικό έργο είναι η συνεργασία με το θεραπευόμενο άτομο με στόχο την ανάπτυξη μιας ισότιμης θεραπευτικής σχέσης, η οποία έχει στο κέντρο της τις ανάγκες, τις αξίες και τις επιθυμίες του θεραπευόμενου ατόμου.

ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΜΑΣ

Συμβουλευτική & Ψυχοθεραπεία

Ψυχοθεραπεία Ενηλίκων

Στην πορεία της ζωής μας βρισκόμαστε μπροστά σε πολύπλοκα σταυροδρόμια…

Θεραπεία Ζεύγους

Η ερωτική σχέση χαρακτηρίζεται από βαθιά πολυπλοκότητα…

Sex Therapy

Η ψυχική υγεία περιλαμβάνει στην ομπρέλα της τη σεξουαλική υγεία…

Ψυχοθεραπεία Παιδιού

Σχεδιάζουμε το ιδανικό πρόγραμμα παρέμβασης με στόχο την αξιοποίηση…

Ψυχοθεραπεία Εφήβων

Η εφηβική ηλικία αποτελεί την πιο θυελλώδη περίοδο στη ζωή του ανθρώπου…

Online Συμβουλευτική & Ψυχοθεραπεία

Η ψυχολογική υποστήριξη μέσω βιντεοσυνομιλίας, αποτελεί…

Εργαστήρι Αποτελεσματικού Γονέα

Η Εκπαίδευση Αποτελεσματικού Γονέα, θεωρείται παγκοσμίως…